středa 26. září 2018

Podzimní nemoc

Čauky, Sábo !
Proč v poslední době všem říkám "čauky" ? Ne, já fakt nevím.. takže Sabinko, co to jako mělo znamenat ten tvůj minulý článek ? To si jen tak odjedeš do Nepomuka s reprákem připásanym na zadním sedadle auta, které ani není tvoje ? Co si to dovoluješ, sakra ? To je naprosto nepřiměřené tvému věku, měla bys doma sedět na zadku, rodit děti a čekat, až nám přivezou těch padesát knížek, který budeme muset nějakým způsobem dopravit na křest. Jo, mám z toho děsný nervy, protože zaprvý.. nevím, co si obleču. Zadruhý nám zrušili piáno, takže si budeme muset půjčit klávesy, ale buďme optimistické.... ani proslov nemám napsaný, ale něco tam hodím z místa, víš jak. Jo a tohle je VÝZVA PRO VÁS ! Kdybyste někdo chtěl pronést nějakou krátkou řeč, budeme jen rády, viď, Sabinko ? Já vím, že ano..
Ale přesuňme se k dnešnímu tématu. Je tu podzim. Minulý týden byly třicítky ve stínu a dnes musíme mít tričko s dlouhým rukávem, svetr, bundu zapnutou až ke krku a stejně nám bude zima. Což mi připomíná pana učitele fyziky, který nám v počítačové učebně postupně snižoval stupně na klimatizaci za každou špatnou odpověď na otázku, kterou položil.
„Lišková ?"
„Ano ?"
„Ano je špatná odpověď."
*nastavil klimatizaci na 18°C*
*na konci hodiny jsme umrzli*
Jak tedy předejít nemoci na podzim ? Nemějte takového učitele. Ne, dělám si srandu, vlastně je docela fpohodě. Lol.
1) NEVYLEJZEJTE Z DOMU
To je celkem logické. Pokud nechcete mít angínu, zůstaňte v posteli. Navždy. Lidé jsou přenašeči bakterií a občas jsou dost otravní, takže raději se zavrtejte pod peřinu a předstírejte, že jste splynuli s matrací. Časem k ní možná i přirostete a vše bude fajn.

2) VYHNĚTE SE PŘENAŠEČŮM
Pokud se vám nevydařil bod číslo 1 (maminka vás z té postýlky vyhnala) a vy jste ve škole, kde se to hemží bacily, neváhejte, nasaďte si roušku, oblečte chlupatý svetr, mějte stále po ruce antibakteriální gelík a snažte se zamezit kontaktu s nakaženými jedinci. Roušku můžete vyzdobit veselými motivy a připadat si tak méně divnými. Nebo více ?
3) NEJEZTE SLADKÉ
Včera nám paní učitelka tělesné výchovy oznámila, že když už se cítíme tak trochu nakřáplí, nesmíme jíst sladké (konkrétně ukazovala na BéBéčka), protože ty bakterie mají sladké rády a potom v nás zůstanou navždy. Podotkla jsem, že je to stejné s alkoholem, ona přikývla a poté jsme dvě hodiny běhali, skákali přes švihadlo, dělali sedylehy a hráli si na prkna. Ano. Ale ta paní si také spletla menstruaci s operací slepého střeva, takže těžko říci..

4) MYJTE SI RUČIČKY
Nemusím snad podotýkat, že tento bod je velice, ale VELICE důležitý. Nedávno jsem totiž v Nebezpečných vztazích na Barrandově slyšela říkat paní, že její malá Baruška se s Lucinkou kamarádit prostě nebude, protože je to špína. Honza Musil se zeptal, proč si to myslí a ona odvětila, že ji jednou viděla jít ze záchoda kolem umyvadla, ve kterém své ruce ani nesmočila. No.. nevím, jestli je děsivější to, že si Lucinka neumyla ruce, když šla ze záchoda, nebo to, že to ta paní viděla, když se to odehrálo ve škole. Že by také trpěla OCD ? Inu.. pořiďte si antibakteriální gelík a předejděte tak nevrlým matkám šmírujícím na školních záchodech.

A já toho dnes asi víc dohromady nedám, mám totiž naprosto otřesný týden. A to je teprve středa, haha. Ale příští týden bude ještě "lepší", co se týče školy i co se týče křtu. Takže se pro teď loučím a papa !

PS.: jestli tohle čte má nejstarší sestra (a já vím, že ano), Marti, doufám, že ty proslov připravený máš, nebo na něm už pracuješ, protože budeš kmotřička našeho děťátka !
PPS.: myslím knihu, nejsem těhotná..
PPPS.: ale unavená ano

Žádné komentáře:

Okomentovat