úterý 8. května 2018

Stólking

Ahojda, brunetko !
Nedávno mi došlo, v jaké uspěchané a zkažené době to vlastně žijeme. Každý zná každého, aniž by ho někdy musel vidět osobně. Dříve jsme (nebo naši rodiče) takto znali například herce nebo zpěváky, které jsme vídali na televizních obrazovkách, ale teď můžeme mít široký přehled o naprosto každém, koho chceme/máme potřebu stólkovat. Můžeme vidět, co jí ráno k snídani, co si na sebe každý den obléká, v kolik jezdí do školy/práce, kde dělá brigádu a jakou, v kolik chodí spát, s kým chodí, s kým chodí spát, do jakého fitka se chodí fotit na Instagram, s kým se kde stýká a co u toho jedí nebo pijí, na jaké seriály kouká, kam jede na dovolenou a tak dále.. a tak dále....

To je můj kluk !
Ne, není. Když jdete po školní chodbě a náhodou uslyšíte, jak někdo šeptá své kamarádce do ucha : ,,Tamhle jde tvůj kluk.", pravděpodobně to není její kluk. Je to jen jeden z mnoha chlapců, které ona dívka stólkuje na sociálních sítích a on ji ani nezná. Netuší nic o její existenci, pokud tedy není příliš hlasitá, když se nad ním rozplývá.


Jen si myslí, že si mě blokl/a
Když už Vaše stólkující schopnosti přesahují meze, občas se prostě stane, že si Vás Vaše oběť zablokuje tam, kde ví, že ji stólkujete. Ale to Vás nezastaví. Zapojíte do stólkingu Vaše kamarády/kamarádky a společně dotyčného sledujete z jejich účtů. Když i na to Vaše chytrá oběť přijde, prostě si založíte fejkový účet a sledujete ji z něj, jelikož to snad už neprokoukne.

Petra nebo Jana ?
Při stólkingu osoby, kterou se později, až nadejde správná chvíle, chystáte poznat, si musíte dát pozor na určité faktory. Víte o něm všechno a to je umění, ale před ním se nechlubte, je to jasné ? Víte, že má dva psy a kočku, když se na Vaší tolik očekávané schůzce zmíní jen o psech, neptejte se : ,,A Micka je jako vzduch, nebo co ?" Když řekne, že ho teta vzala loni v létě na úžasnou dovolenouy neptejte se : ,,A teta Petra nebo Jana ?"
Nedělejte to
Někdy je opravdu nepříjemné, když například stólkujete někoho, koho máte rádi a vidíte ho s lidmi, se kterými byste ho raději vidět neměli.. takže se zbytečně netrapte a nesledujte lidi, kteří Vám za to nestojí. Není to hezké, slušné, ani nic podobného.... ale.. děláme to všichni. Je to každého věc, není v tom nic osobního, jen si zbytečně neubližujte.

PS.: zase kapka deprese na konec
PPS.: a kam zmizely hry na Facebooku ?
PPPS.: strašlivé zlo sociálních sítí, které nás ovlivňují

Žádné komentáře:

Okomentovat