středa 17. ledna 2018

Rozdělení filmů do šesti kategorií

Čauky, Bino !
Můžeš se dnes cítit výjimečně, vlastně vy všichni se dnes můžete cítit výjimečně. Sice ještě nevím proč, ale prý je ten pocit fajn, tak proč to nezkusit.
Dnes jsem se rozhodla se rozhovořit (vlastně se rozepsat) o filmových žánrech, o tom, jak je to ve filmu o tolik jiné než v realitě, a také o příznivcích těchto snímků.
Film je něco, co je tu s námi již spoustu let, a je nedílnou součástí každodenního života kinonadšenců, malých dětí závislých na animovaných pohádkách a osamělých důchodců, kteří nemají nic lepšího na práci, než sledovat Teleshopping nebo Věštírnu (a samozrějmě si nechat něco pěkného vyvěštit od slečny Jolandy).

1) SLAĎÁKY
Prosím, už ne. Na romantické slaďárny jsem koukala možná, když mi bylo 12 let. Nejspíš i dříve. Tento druh filmů zasahuje nejčastěji skupinu dospívajících dívek a dále také žen ve středním věku, které si snaží namluvit, že takový vztah (jako je zobrazen ve filmu) mají. Žádný muž na Vás nebude čekat před Vaším domem v limuzíně, v obleku, s růží v ruce a perfektním plánem na večer. To se v běžném životě nestává. Smiřte se s tím.


2) KOMEDIE

Skvělé na odreagování. Téměř každý z nás se občas na nějakou komedii se zájmem podívá. Je fajn zasmát se utrpení někoho, kdo je jen filmová postava, a na chvíli nemyslet na své vlastní problémy. Nekonečné seriály jako jsou Přátelé nebo Dva a půl chlapa, nikdy neomrzí.





3) ANIMÁKY
Já osobně miluju SpongeBoba a klasiku, Simpsonovi. Oboje je to žluté, pozitivní a mohou se na to koukat jak malé děti, tak dospělí.. jo, SpongeBob je pro intelektuály. V animácích se většinou může stát cokoliv.. někdo si zlomí nohu, na někoho spadne klavír.... a v dalším díle, jako by se nechumelilo, postava je zas celá, nic se s ní nestalo, ani modřinu nemá.





4) HORORY
To je zas úplně jiná kapitola. Horory nejsou jen krev, utrpení a utrhané končetiny nevinných nebo vinných obětí. Často jsou to filosofická díla, mnohdy i založená na skutečných událostech. Musíte u nich dost přemýšlet, abyste pochopili pointu a POZOR ! Ten, kdo sleduje horory, nemusí být ještě nutně psychopat. Jako.. občas je, ale nemusí být. A co uděláte, když přijdete do prázdného bytu a uslyšíte divné zvuky z kuchyně ? Ano, zeptáte se : ,,Je tam někdo ?" a vrah s největší pravděpodobností odvětí : ,,Jsem tady, u stolu ! Připravil jsem ti kafe !"





5) DETEKTIVKY
Jen si vybavte, jak to probíhá.. černobílý obraz, záhadný muž v klobouku sledující ještě záhadnější a velmi podivnou ženu s dlouhými tmavými vlasy.... pod svým knírem jistě skrývá spoustu tajemství. Jo a.. ten chlap možná také. Ve skutečném životě to ale většinou není tak, že se Vám důkazy a indície hromadí přímo pod nosem. Bohužel některá vyšetřování mohou trvat i několik měsíců/let a ne jen 115 minut na stříbrném plátně. Ale to by byl život moc jednoduchý, že ?





6) ZPRÁVY
Každý večer na několika programech můžeme vidět, co se stalo ve světě. Natočte dojemné video, přidejte naprosto nesmyslný komentář a máme tu skvělou reportáž o tom, jak to celé (ne)bylo. Nevěřte všemu, co čtete na internetu za novinky nebo vidíte ve zprávách v televizi.. mnohdy jde jen o bludy je to úplně jinak.



Jen tak naprosto mimochodem sem chci přihodit svou práci z hodiny zeměpisu. Snad je to k přečtení.. měli jsme velmi seriózní úkol. Napsat krátký článek k fotografii, která byla umístěna na tabuli.



PS.: velmi veselý den
PPS.: nemám ráda školu
PPPS.: o víkendu na hory, sbal víno ! Budeme si o půlnoci povídat o našich životech a o problémech, které v již tak útlém věku sužují naši mysl.

Žádné komentáře:

Okomentovat