pondělí 9. října 2017

Internetové zkratky ?

Zdravím, Sabinko má zlatá.. 
Dnes bych se chtěla zaměřit na internetové zkratky, které se používají na nejrůznějších stránkách, ale hlavně v četech s vašimi přáteli i nepřáteli. Spousta z vás je zná, denně používá a usnadňují vám život, ale jsou tu i tací, kteří jim nerozumí, deptají je a nevědí, co si mají o člověku, který je píše, myslet. Dovolte mi vám předvést pár základních : 

LOL - Laughing Out Loud, ve volném překladu "směji se, až se za břicho popadám". Takže když vám někdo do zprávy zakomponuje tuto zkratku, je dosti možné, že se právě zakuckal smíchy z toho, co vtipného jste mu napsali či co vtipného dotyčný právě napsal vám.

ROFL - Rolling On Floor Laughing, což znamená něco jako "smíchy se válím po zemi". Je to obměna výše zmíněného "LOL", ještě větší kalibr. V realitě může připomínat epileptický záchvat.


BTW - Báj D Vej, "mimochodem". Prostě.. mimochodem. ,,Umřel mi křeček a btw vyhodili mě ze školy."

4U - For You, "pro Tebe". Používá se, když chcete někomu vyjádřit, že například 'tato fotografie je jenom 4U' a dotyčnému tak sdělujete, že ji nesmí nikomu ukázat, poslat ani raději popsat.

OMG - Oh My God, "pane Bože". Myslím, že každému je jasné, v jakých situacích lze tuto zkrácenou větu použít. Tudíž nebudeme blíže specifikovat.



PLS - Please, "prosím". Tuhle zkratku já nenávidím a používám ji jen ironicky. Nemám k tomu důvod. ,,Pls, pošleš mi tooo ?", ,,Podej mi to, pls." Aarghg.

THX - Thanks, "děkuji". Použijte v případě, že vám někdo popřeje k narozeninám, pošle vám výpisky ze dne, kdy jste chyběl ve škole nebo třeba když vám pochválí nové obočí.

WTF - What The Fuck, "co to sakra je". Zkratka údivu, hněvu nebo vyčerpanosti z toho, že nechápete matiku.



DIY - Do It Yourself, "udělej si sám". Tento výraz používají například JůTuberky, které mají rády Velikonoce, tak si samy upletou pomlázku a když k tomu přidají hashtag #DIY, je to hned mnohem víc IN a super. Udělaly to přece úplně SAMY !

BFF - Best Friends Forever, "nejlepší kamarádky navždy". Toto spojení označuje dvě dívky se stejnou psychickou poruchou, obě si dělají stejně vlasy, nosí podobné outfity a chichotají se spolu jiným holkám, tzv. trapkám. Ovšem za tři dny se můžou pohádat a každá zas bude mít jinou BFF. Uběhne týden a opět se to může změnit. Zkrátka tato zkratka je velmi sporná.

4ever - Forever, "navždy". Nejčastěji můžeme vidět ve Fejsbukových statusech děvčat kolem 12ti až 13ti let, které tím naznačují, že zrovna s TÍMHLE klukem zůstanou až do konce svého života. Podobně jako u "BFF", za pár dní se může všechno změnit.



OOTD - Outfit Of The Day, "oblečení tohoto dne", znamená vlastně cokoli, co máte zrovna na sobě. I když jste zrovna vstali, jste v pyžamu a vyfotíte se na Instagram, tak když k tomu přihodíte hashtag #OOTD, je to outfit dne a je to hrozně cool.

A je jich tu víc, víc, další a další zkratky, které vídáme každý den. Dle mého se někomu z vás budou tyto vysvětlivky hodit a budu ráda, když hodíte LAJK (=> "to se mi líbí", znamená, že se vám něco líbí) a tak dál..

PS.: tohle mě docela bavilo
PPS.: ale zkoušení z ájiny mě zítra asi bavit moc nebude
PPPS.: ale to nevadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat