úterý 12. září 2017

CHYBY

Každý ve svém životě dělá chyby. Ať už to jsou malé každodenní chybičky, nebo závažnější chyby s většími důsledky. Ale já bych vám dnes chtěla říct něco důležitého. 


NEVYČÍTEJTE SI SVÉ CHYBY 
Pokud jste včera, před týdnem nebo třeba před měsícem udělali nějakou chybu, musíte si vzpomenout na to, že v té chvíli jste to možná právě tak chtěli. 
Koupili jste si nové boty a teď si to vyčítáte, protože jste si uvědomili jejich cenu ? Nevyčítejte si to. V té chvíli se vám líbily a chtěli jste si je koupit. 
Snědli jste celou pizzu a jste smutní, protože jste drželi dietu ? Nesmíte si to tolik vyčítat, být na sebe přísní a jít to vyzvracet. V té chvíli jste měli hlad. Chtěli jste sníst tu pizzu. Tak si dejte pořádnou sklenici vody a jděte spát. Nevyčítejte si to. 



VŽDY SI ŘEKNĚTE :

,,Jaký to bude mít dopad na můj život za 10 let ?" tato věta pomáhá v mnoha situacích. Měníte školu nebo práci a nevíte si rady s výběrem ? Položte sami sobě tuto otázku a odpovězte si popravdě. Takže pokud budete řešit malé problémky, které každého z nás potkávají poměrně často, musíte je brát s nadhledem. 
,,Pokydala jsem si kečupem nové tričko. Momentálně jsem naštvaná. Ale nebudu se tím stresovat, protože ani za 10 let, ani za 5, ani za rok to na můj život nebude mít absolutně žádný dopad. Uklidním se a půjdu se raději převléct a tričko vyperu."




RADUJTE SE Z MALIČKOSTÍ
Když už se stresujeme z blbostí, pojďme se všichni také radovat z maličkostí ! Povedlo se vám něco ? Dostali jste dobrou známku z testu, který byl nečekaný nebo jste udělali nevědomky dojem na šéfa a přilepšili si tím ? Zasmějte se nad tím a buďte chvíli opravdu šťastní.
Pekli jste poprvé v životě muffiny a jsou jedlé a dokonce vám je někdo pochválil ? Buďte rádi.
Koupili jste si kytku a ona po dvou týdnech nechcípla ? BUĎTE ŠŤASTNÍ.
Protože kdybychom se na tomhle světě nemohli už ani zaradovat nad lecjakou kravinou, moc často bychom asi radost neměli.

PS.: musím se učit na testy a na zkoušení, ale pokouším se nad tím smát
PPS.: protože mi nic jiného nezbývá
PPPS.: a taky pomalu balím na jazykáč ♡

Žádné komentáře:

Okomentovat